![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHSvtY2m2Hd9Z0gIFxrQxn1Q6ZdRez-dVpKe4e9zUjxXcIcv5TzIfqj5_Axc3AdCozZd8m-8Zdd05cRAgZopfwcJSPQsuA0CJBv_SDUlDGMHsEybb-op9QjH9G1v2cGWdWhJRjxiWe-YaF/s320/shutterstock_77508028.jpg)
kanarya mı aldınız ?
Aramıza hoş geldiniz bu tarifi ve karşılığı olan aşk karşısında kanaryanızın karşına geçip keşke daha önceden seninle dostluk kursaymışım diyeceksiniz.
fakat bazen sorularınızın cevabını aldığınızı zannettiğinizde cevabınız yeni bir sorunun oluşmasını doğuruyor. tüm her şey sizi (usta demiyorum çünkü ustalık bir işte deneyimli olana denmektedir.) iyi bir sahip yapacaktır sizi.
hiç bir canlı gibi onunda küçük kafeslerde mutlu olmasını beklemeyin o safsatalara inanmayın yok ne kadar büyük kafes olursa kuş o kadar yorulur ötmez falan. aksine kuş mutluysa öter. bu yüzden orta boy bir kafes onlara yeter. kafesiniz eski bir kafes ise inceleyin paslanmamış olması gerekir paslı kafeslerde kuşun bünyesine hemen olmasa da zamanla tahribatlar oluşturur. yeni boyanmış kafesler de aynı şekilde.
ister tahta kafes olsun ister demir kafes temiz olsun . toz vs olmasın
ızgaralı kafesler bence en idealleri çünkü pisliklere yada daha önceden verdiğiniz besin tabana düştüğünde onun yememesi ve hastalanmaması demek olacaktır.
VERİLECEK BESİNLER
YEMLER
MEYVELER
SEBZELER
MAMALAR
MEYVELER
SEBZELER
MAMALAR
Kanaryalarımız 1 gün hiç bir şey yemezlerse ölürler.
onlar hareketli canlılar olduğu için besinlere çok sağlam bağlıdırlar ekstra verilen mahsuller onları daha sağlam bünyeli yapmaktadır.
yiyecekleri haricinde en başta tekrar belirtmek isterim.
petshop lardan bulacağınız gaga taşı ve kanarya kumunu kafesten eksik etmeyiniz.
YEMLER - TOHUMLAR
Kanarya yemi
Yulaf
Şalgam tohumu
Keten tohumu
Turp tohumu
Darı tohumu
Kenevir tohumu
Aslında Kanarya yemi hariç diğerlerinin ne kadar çok olması kuşu şişmanlatması anlamına gelir.
7 ye 3 olarak kanarya yemini fazla alın diğerlerini 7 ye 1 ölçekli temin ediniz. gerçi piyasada kanarya yemleri bu karışımlarla satılmakta fakat yulaf ve kenevir içinde bulunmuyor. dilerseniz göz kararı içine ekleyebilirsiniz size tavsiyem ince bir elekle yemlerin tozdan arınmasını sağlayınız.
Nijer ise kızıştırıcı etkisi olması sebebiyle az ama gerekli olduğu zaman çiftleşme zamanına yakın 3 günde bir çorba kaşığı kadar sunabilirsiniz.
MEYVELER
Tüm meyveleri severler az verip hangisini daha çok sevdiğine kendiniz gözlemleyebilirsiniz. çünkü onlarda tıpkı insanlar gibi sevdiği şeyler farklılık gösterir örneğin. benim bir kuşum elmayı çok severken diğer kuşum muzu daha çok severek tüketiyor
bu ek ve önemli besini 4 gün arayla vermelisiniz ishal olmaması için ve aşırılığa kaçmayın bir serçe parmağı geçmeyecek kadar olması ona yeter
SEBZELER
Aynı bilgi adını sayacağım sebzeler içinde geçerlidir.
salata kabuğu , marul , pişmiş patates , brokoli ( fakat çok az verilmeli çünkü brokoli bünyesinde fazlası tahribata neden olabilir)
MAMALAR
Bununla ilgili size zamanla paylaşımlarda bulunacağım. petshoplarda satılan sarı renkteki kuvvet mamalarında onlara ek besin olarak sunmanıza yardımcı olacaktır.
KANARYALARDA BANYO
Tüm kuşlar gibi kanaryalarda temizliği adet edinmiştir.
bu yüzden kafesinize dıştan takılan banyoluktan temin etmeniz bu gereksinimi karşılayacaktır.
fazla su doldurmamanız onu daha çabuk banyoluğa alıştıracaktır bunu ilk etap olarak düşünebilirsiniz.çünkü kuşlar banyo yapmadan önce gagasıyla suyun derinliğini ölçmeye çalışır.
kuşlarınıza günün erken saatlerinde banyo yaptırmalısınız. ve her zaman kafesinde banyoluk takılı kalmamalı. 3 4 günde bir takılabilir ve 1 saat kalması yeterlidir. erken saatlerde banyo aldırmanın nedeni ise akşam ve gece kuşlar dinlenmeye çekildikleri için tüyleri nemli kalacaktır buda kuşunuza soğuk algınlığı ve birbirini seyreden hastalıklarla zature edip ölümüne sebep olacaktır.
denediğim ve faydasını gördüğüm bilgiyi sizlere sunarım banyoluklarına 2 damla elma sirkesi damlattığınızda tüylerinin parlaklaştığı ve tüylerinin gelişimine katkı sağladığını bilmenizi isterim.
kafesin tabanı daima temiz olmalı.
en az haftada bir kez tünek yemlikler ve suluk sıcak suyla yıkanmalı deterjan kullanmamalıyız.
kafes tabanı için gazete yerine kağıt havlu serebilirsiniz.
yada taban kumu temin edip haftada 1 kes elekten geçirip tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
kuşlarınızın tüyü kadar ömrü olsun dileklerimle
ilk yazımı bakımlarına ayırdım bir sonraki sefere
Kanarya türleri
kanarya hastalıkları
kanaryalarda üreme
bilgi ve deneyimlerini size sunacağım.
Kuşlara yumurtaya yatikken yumurtası varken banyo konulurmu saygılarımla
YanıtlaSil